Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Tapahtumaohjeet

INFO IN ENGLISH LANGUAGE HERE

 

LCO 2019

Lahti City-O on suunnistustapahtuma, jonka järjestävät Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikön valmennuksen opiskelijat, sekä urheilun ja vapaa-ajankoulutusohjelman opiskelijat yhdessä Lahden Suunnistajat -37: n kanssa. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Lahden keskustassa, käytössä on uusi iso sprinttisuunnistuskartta. Lahti City-O on tarkoitus järjestää myös tulevina vuosina. Tapahtuman idea ja konsepti ovat peräisin Helsingistä, jossa ovat järjestetty erittäin suosituksi tullut Helsinki City-O viimeisten kolmen vuoden aikana. Tapahtuma on organisoitu erittäin tyylikkäästi ja tuloksellisesti. Tähän pyrimme myös Lahti City-O:n suhteen!

 

ILMAINEN LASTEN SUUNNISTUS ALKAA 10:30. KAIKILLE LAPSILLE OSANOTTOPALKINTO. RATA KULKEE TURVALLISESTI SALPAUSSELÄN KOULUN JA ISKU-AREENAN YMPÄRILLÄ JA SEN VOI KIERTÄÄ YKSIN TAI VANHEMMAN KANSSA. MUKANA OPASTAMASSA SUUNNISTUKSEN MONINKERTAINEN MAAILMANMESTARI MINNA KAUPPI!

 

ILMOITTAUTUMINEN

Kisamaksu
30,00 € (18-vuotiaat ja sitä nuoremmat sekä Lahden Suunnistajien jäsenet, osallistumismaksu 20€)
Ennakkoilmoittautuminen päättyy 18.3.
Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä samoilla hinnoilla!

Ikäraja
Ikärajaa ei ole, mutta suosittelemme kaikkia lapsia ja perheitä osallistumaan FAMILY EVENT - sarjaan. Lisätietoja tästä FAMILY EVENT - sarjasta tulee pian! Kaikkien alaikäisten on osallistuttava aikuisen seurassa.

Jälki-ilmoittautuminen
Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä viimeistään klo 9.00. Jälki-ilmoittautumisten maksut käteisellä tai liikuntaseteleillä paikan päällä.

Yritysilmoittautuminen
Lisätietoja yrityksen tai ryhmän ilmoittautumisista saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lahticityo.fi

 

KILPAILUOHJEET

Ajanotto
Ajanotto suoritetaan elektronisen EMIT - leimausjärjestelmällä. Mahdollisuus vuokrata EMIT-kortti kilpailunajaksi. Vuokrauksen hinta 5e / kortti. Käteismaksu. EMIT-korttien vuokraus tapahtuu kilpailukeskuksen ilmoittautumispisteellä. Muistathan palauttaa vuokratun EMIT- kortin. Palauttamattomasta kortista perimme 70e maksun.

Kilpailun kulku
Kilpailu on yhteislähtökilpailu. Karttaan on merkitty kaikki rastit, jotka jokainen kilpailijan voi kiertää haluamassaan järjestyksessä. Jokaisella rastilla on suunnistusrastilippu ja EMIT- leimausyksikkö. Rasteja ei ole pisteytetty vaan jokainen rasti on samanarvoinen. Mikäli kilpailija jättää rasteja välistä lisätään hänen loppuaikaansa 10 min/rasti. Jokaisen radan lopussa on alle kilometrin pituinen loppuosuus, jossa haetaan rastit karttaan merkityssä järjestyksessä (Y100, Y101...). Tässä osiossa hyvävoimaisimmat kilpailijat saavat ottaa loppurutistuksen ja antaa kaikkensa juuri ennen maalia. Loppuosuuden rastit ovat yhdistetty toisiinsa viivoilla, kun taas vapaasti käytävät rastit ovat kartalla ilman toisiaan yhdistäviä viivoja. Voittaja on kaikki oman matkavaihtoehtonsa mukaiset rastit nopeimmin kiertänyt kilpailija.

Kilpailun kesto
Yhteislähtö kaikilla sarjoilla tapahtuu klo 10. Kilpailun enimmäiskesto on 3 tuntia: maali sulkeutuu klo 13.00

 

Kartta
Kilpailukartta on sprinttisuunnistus-kartta (ISSOM-symbolit) Kartan mittakaava on 1: 5000 ja käyräväli 2,5 m. Kartta on valmistunut syksyllä 2018. Kartat on painettu vedenpitävälle paperille ja kartan koko on A2. Lisätietoja sprinttisuunnistuskartan symboleista löytyy Suomen Suunnistusliiton sivuilta.

Maasto
Kilpailu järjestetään Lahden keskustassa, Lahden urheilukeskuksen ja Pikkuvesijärven ympärillä. Maastoon sisältyy paljon puistoja, asutusalueita ja mäkiä (Radiomäki) sekä monimutkainen Lahden Matkakeskus, joka tarjoaa tunneleita ja portaita. Maastosta löytyy monia tiukkoja risteyksiä ja ruuhkaisia katuja. Noudatathan siis varoivaisuutta. Karttaan on merkitty punaisella värillä kielletyt tiet. Niiden ylittäminen/alittaminen on sallittua vain käyttäen tunneleita tai siltoja. Kilpailijat, jotka eivät noudata tätä sääntöä joudutaan hylkäämään. Lisätietoja saat LCO Instagramin tai Facebook-sivujen kuvista ja ohjeista! Katso alla olevia esimerkkejä.

 

 

 Sarjat ja matkat
Kilpailussa on kolme eri sarjaa/matkaa: 5 km, 10 km, 15 km. Jokainen sarja/matka on jaettu miesten ja naisten sarjoihin. Ilmoitettu matka on mitattu kunkin radan kaikkien rastien lyhimmän reitinvalinnan mukaan. Kunkin kilpailijan lopullinen radan pituus riippuu hänen omista reitinvalinnoistaan.

Säännöt
Tapahtumaan osallistuvat kilpailijat noudattavat Lahti City-O sääntöjä. Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Lahden Suunnistajat-37.

Vapaaehtoiset
Lahti City-O järjestäminen ei ole mahdollista ilman monien vapaaehtoisten tukea! Lahti City-O tarvitsee vielä vapaaehtoisia auttamaan kilpailun läpiviemistä. Tehtäviä tarjolla kilpailualueella, lähdössä ja maalissa Mikäli olet kiinnostunut auttamaan, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@lahticityo.fi

 

                

 

KILPAILUPÄIVÄNÄ

Kilpailukeskus
Lahti City-O kilpailukeskus sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, Salpausselänkatu 8, 15110 Lahti. Paikan päälle pääsee helposti autolla, joukkoliikenteellä tai polkupyörillä. Lahden Urheilukeskus sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Lahden matkailukeskuksesta! Kilpailukeskuksen läheisyydessä on käytettävissä runsaasti pysäköintialueita, myös suihkut / wc: t ovat käytettävissä. Kilpailukeskuksessa on myös kahvio kilpailunaikana.

Lähtö
Kilpailu alkaa klo 10.00. Kaikki sarjat lähtevät samaan aikaan. Kilpailijat jaetaan riveihin sarjojen mukaan. Kaikki osallistujat kutsutaan lähtöalueelle 10 minuuttia ennen lähtöä. Kartat luovutetaan 5 minuuttia ennen lähtöä kilpailijoilla karttakuva alaspäin. Kuuluttaja ilmoittaa 2 minuuttia ennen lähtöä, jolloin kartat saa kääntää ja alkaa suunnitella omaa reittiään rastien kiertämiseen. Ota kynä mukaan, mikäli haluat suunnitella ja merkata omaa reittiäsi rastien kiertämiseen. K-piste (lähtöpiste) on sama kuin lähtöalue. Ole varovainen lähtiessäsi K-pisteeltä ja varo muita osallistujia! Ole ajoissa paikalla, näin autat järjestäjiä ja lähdön läpivienti.

Aikataulu
Kilpailun päivämäärä on 24. maaliskuuta 2019.
Yhteislähtö tapahtuu klo 10.00 ja maali sulkeutuu klo 13.00.
Noudatathan tätä aikaikkunaa!

Ensiapu
Radoille on sijoitettu ensiapupisteitä ja ne on merkitty karttaan. Kilpailukeskuksessa on oma ensiapupiste.

Keskeytykset
Kaikkien kilpailijoiden on kirjauduttava maalissa! Mikäli keskeytät oman kilpailusi, on sinun muistettava ilmoittaa siitä järjestäjille kilpailukeskuksessa. Muistathan kirjautua maalissa mahdollisimman pian klo 13.00 jälkeen kun kilpailuaika on ohi.

Kilpailunumero
Kilpailussa käytetään rintanumeroita. Numero on henkilökohtainen. Kilpailunumerot ovat saatavilla ilmoittautumisteltassa, itsepalvelu. Noudathan kilpailunumerot ajoissa. Kilpailunumeron kiinnitykseen on saatavilla hakaneuloja. Mitään rintanumeron osia ei saa peittää.

Tieliikenteen turvallisuus
Kaikkien kilpailujen on noudatettava yleisiä liikennesääntöjä. Jokainen kilpailija liikkuu omalla vastuullaan. Erityistä varovaisuutta on noudatettava jokaisessa tie- tai risteyskohdassa.

Varusteiden säilytys
Varusteille ei ole varattu säilytystilaa. Varusteiden säilytys kilpailukeskuksessa omalla vastuulla.

WC
Saatavilla on useita wc-tiloja. Huomioi kuitenkin mahdolliset jonot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KILPAILUN JÄLKEEN

Palkinnot
Jokaisen sarjan voittaja palkitaan yhteistyökumppaneidemme lahjoittamalla palkinnolla. Palkintojenjako tilaisuus järjestetään heti maalin sulkeutumisen jälkeen maalialueella, noin klo 13.00.

Löytötavarat
Löytötavaroita voi kysellä kilpailukeskuksen ilmoittautumispisteeltä tai kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen info@lahticityo.fi. Arvokkaat esineet kuten, avaimet ja lompakot luovutetaan Lahden poliisilaitokselle kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen, jossa niitä säilytetään kolme kuukautta.

Kuvat
Tapahtumassa otettuja kuvia, videoita ja materiaalia on saatavilla Lahti City-O:n verkkosivuilla. Voit myös etsiä ja jakaa niitä käyttämällä tunnistetta #LCO tai #lahticityo Facebookissa ja Instagramissa.

Tulokset
Tulokset julkaistaan tapahtuman verkkosivustolla. Kartat ja muut mediamateriaalit julkaistaan myös tällä sivustolla välittömästi tapahtuman jälkeen.